Sonja Šogorić

mag. molekularne biologije

Sonja-Šogorić-310x404

Sonja Šogorić,  mag. molekularne biologije,  rođena je 1986. godine u Zagrebu. Nakon završene srednje škole A. G. Matoš u Samoboru, 2007. godine upisuje se na Fakultet molekularne biologije u Zagrebu i 2010. godine diplomira kao prvostupnik molekularne biologije.

Laboratorijsku stručnu praksu odradila je tijekom 2010. godine u Poliklinici Škvorc. 2012. godine radi istraživanje za diplomski rad u laboratoriju za humanu reprodukciju i kliničku embriologiju KBC-a Zagreb, pod stručnim mentorstvom dipl.ing.biol. Patrika Stanić. Na temelju istraživanja napisala je diplomski rad na temu „ Utjecaj razine kisika na razvoj humanih zametaka u kulturi in vitro“. 2012. godine završava magisterij molekularne biologije.

Nakon završene stručne prakse pa do primanja u radni odnos radila je u laboratoriju Poliklinike Škvorc kao volonter pod stručnim vodstvom gđe. Kniewald. Tijekom 2013. godine stručno se usavršavala u Laboratoriju za humanu reprodukciju u Heidelbergu, pod vodstvom prof. Markusa Montag. Od 2013. godine radi kao embriolog u Poliklinici Škvorc.

Tijekom studija i nakon početka rada uredno obavlja obaveze vezane uz nadograđivanje znanja i vještina, te sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima i radionicama.

Član je HDKE – Hrvatsko Društvo Kliničkih Embriologa.

Govori engleski i talijanski jezik.